Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 00:00

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Κοινή Συνδιάσκεψη των Ινστιτούτων Κομφούκιος της Ευρώπης 2018 με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης

syndiaskepsi2018

Στις 21 και 22 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η διήμερη Κοινή Συνδιάσκεψη των Ινστιτούτων Κομφούκιος της Ευρώπης 2018 που διοργάνωσε το Business Confucius Institute (BCI) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με εκπροσώπους από 34 Ινστιτούτα Κομφούκιος από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισλανδία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία, την Ελβετία, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες, συζήτησαν τα ποιοτικά πρότυπα και το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας των Ινστιτούτων Κομφούκιος και προχώρησαν σε σχετικές γνωμοδοτήσεις και προτάσεις μετά από ομαδικές συζητήσεις για το Σχέδιο βελτίωσης της Ποιότητας Λειτουργίας των Ινστιτούτων Κομφούκιος.

 

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής Ε. Γιακουμάκης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Zhao Guocheng, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Hanban και Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Γραφείων Διοίκησης των Ινστιτούτων Κομφούκιος, ο Jiang Qingzhe, Διευθυντής του Συμβουλίου του Πανεπιστήμιου Διεθνής Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών (UIBE), ο Wang Qiang, Πολιτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Wang Chao, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, καθηγητής του ΟΠΑ και Συν-Διευθυντής του BCI και ο Zu Lijun, καθηγητής του UIBE και Συν-Διευθυντής του BCI στην Αθήνα.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Πρύτανη του ΟΠΑ, καθηγητή κ. Γιακουμάκη ο οποίος τόνισε ότι από τότε που εγκαινιάστηκε το Business Confucius Institute στο ΟΠΑ εδώ και μία δεκαετία, αποτελεί ένα παράθυρο για τους Έλληνες που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τον κινεζικό πολιτισμό και να μάθουν την κινεζική γλώσσα. Πεποίθησή του είναι το Ινστιτούτο θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προώθηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.
Ο Zhao Guocheng, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Hanban και Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Γραφείων Διοίκησης των Ινστιτούτων Κομφούκιος, επανεξέτασε τη δεκαετή πορεία ανάπτυξης του Business Confucius Institute στην Αθήνα αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα του στις μεθόδους διδασκαλίας, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τη συνεισφορά του στην ανταλλαγή Κίνας-Ελλάδας. Ανέφερε ότι το βασικό σημείο αυτής της διάσκεψης είναι η βελτίωση της τρέχουσας ποιότητας και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των Ινστιτούτων Κομφούκιος. Τέλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Hanban για την ενίσχυση της οικοδόμησης ενός τυποποιημένου συστήματος αξιολόγησης της διδασκαλίας, τη βελτίωση του διδακτικού προσωπικού με ενσωμάτωση Κινέζων και ξένων δασκάλων πλήρους και μερικής απασχόλησης, και τη διδασκαλία της κινεζικής με κοινή διδακτική ύλη σε όλα τα Ινστιτούτα και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Ο Jiang Qingzhe, Διευθυντής του Συμβουλίου του Πανεπιστήμιου Διεθνούς Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών (UIBE), επεσήμανε στην ομιλία του ότι η Κίνα και η Ελλάδα είναι αρχαίοι πολιτισμοί με μακρά ιστορία και με πολιτιστικές ανταλλαγές και επιχειρηματικές επαφές από την αρχαιότητα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια – στο πλαίσιο της οικονομικής παγκοσμιοποίησης – γίνονται όλο και συχνότερες. Αναφέρθηκε στη γέφυρα που έχουν χτίσει τα Ινστιτούτα Κομφούκιος για την αμοιβαία κατανόηση και την προώθηση των διαπροσωπικών επαφών και των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των ανθρώπων της Κίνας και των ευρωπαϊκών χωρών. Το BCI στην Αθήνα, μέσω των επιχειρηματικών φόρουμ και συνεδρίων που έχει διοργανώσει, έχει διευκολύνει την εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και χαίρει αναγνώρισης και από τις δύο κυβερνήσεις. Στον σημαντικό ρόλο του BCI και όλων των Ινστιτούτων Κομφούκιος στην εμβάθυνση της φιλίας και των διεθνών σχέσεων των δύο χωρών μέσω της ενίσχυσης της Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος», αναφέρθηκε και ο Wang Qiang, Πολιτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, εκφράζοντας την επιθυμία για την ίδρυση περισσότερων Ινστιτούτων Κομφούκιος στην Ελλάδα.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu