Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 00:00

4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»

11 & 12 Μαΐου, Αθήνα

Το Business Confucius Institute του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30 έως 15.00 στον συνεδριακό χώρο Attica του Ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel, Aθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία της Zhen Lei Marble Company Ltd.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και Οργανισμών από την Κίνα θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία  να αναδείξουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που είναι εγκατεστημένα στην Κίνα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για την εμπειρία τους,  τις ευκαιρίες, τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται στην Κινεζική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με απαραίτητη προϋπόθεση την εξωστρέφεια και τη μεθοδική προετοιμασία.

Εισαγωγικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους:

κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκη, Καθηγητή και Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Φώτη Προβατά, Πρόεδρο του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, Βουλευτή Β’ Αθηνών και Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Gao Wenqi, Πολιτικό Ακόλουθο, Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Μάκη Μπαλαούρα, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Βασικές ενότητες του συνεδρίου είναι ο Τουρισμός, η Κρουαζιέρα, η Τεχνολογία, η Ναυτιλία, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Ενέργεια. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι καταξιωμένων εταιριών κ.ά.

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν για την προσέλευσή τους στο Συνέδριο μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στα τηλέφωνα: 6976597444 ή 6949412910 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γλώσσα εργασίας: Ελληνική-Κινεζική (ταυτόχρονη ερμηνεία)

Σχετικά με το Ινστιτούτο Κομφούκιος: Το BUSINESS CONFUCIUS INSTITUTE (BCI) ιδρύθηκε το 2009 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το University of International Business and Economics του Πεκίνου και το Office of Chinese Language Council International (HANBAN). Είναι το μοναδικό BCI στην Ελλάδα και το 3ο στην Ευρώπη με κατεύθυνση τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Το BCI στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και να συμβάλει στο πολιτιστικό πλησίασμα και την περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά με το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο: Το ΕΛΛΗΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ έχει έδρα την Αθήνα. Κύριοι στόχοι του είναι η ενίσχυση, η εμβάθυνση και η ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των Ελληνικών και Κινεζικών αρχών και θεσμών καθώς και μεταξύ των Ελληνικών και Κινεζικών ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Μεταξύ των 112 μελών του διακρίνονται επίλεκτα μέλη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων τραπεζιτών, στελεχών του Χρηματιστηρίου, βιομηχάνων, Διευθυνόντων Συμβούλων επιχειρήσεων, πλοιοκτητών, καθώς και πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και οικονομικών συμβούλων.

Περισσότερες πληροφορίες  για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Δήμητρα Κλουβάτου

Mob: + 30 69 49 39 82 44

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Poster

11 & 12 Μαΐου, Αθήνα

Αθήνα, 4 Μαΐου 2017

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και Οργανισμών από την Κίνα θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία  να αναδείξουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που είναι εγκατεστημένα στην Κίνα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για την εμπειρία τους,  τις ευκαιρίες, τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται στην Κινεζική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με απαραίτητη προϋπόθεση την εξωστρέφεια και τη μεθοδική προετοιμασία.

Εισαγωγικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους:

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συνεδρίου θα μπορούν να αναζητηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Business Confucius Institute (www.confucius.aueb.gr).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν για την προσέλευσή τους στο Συνέδριο μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στα τηλέφωνα: 6976597444 ή ​6949412910 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γλώσσα εργασίας: Ελληνική-Κινεζική (ταυτόχρονη ερμηνεία)

Περισσότερες πληροφορίες  για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Δήμητρα Κλουβάτου
Mob: + 30 69 49 39 82 44

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr