Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 00:00

O 15ος Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα

Chinese Bridge 2016 1

Στις 29 Μαΐου 2016, ο 15ος Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα», υπό την αιγίδα της διοίκησης των Ινστιτούτων Κομφούκιος και του Τμήματος Πολιτισμού και Παιδείας της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, διοργανώθηκε με επιτυχία στην Αθήνα από το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε δύο φάσεις, τον προκαταρκτικό διαγωνισμό και τον τελικό διαγωνισμό. Στο προκαταρκτικό στάδιο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 μαθητές, ενώ οι κορυφαίοι 10 διαγωνιζόμενοι που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στον τελικό του διαγωνισμού, εκφώνησαν λόγους για την Κίνα, χόρεψαν κινεζικούς παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν κινεζικά τραγούδια, ή εκτέλεσαν πρόγραμμα κινεζικών πολεμικών, όπως Τάι Τσι Τσουάν ή Γου Μπου Τσουάν, αποδεικνύοντας εξαιρετική ικανότητα έκφρασης στην Κινεζική γλώσσα. Οι διαγωνιζόμενοι εισέπραξαν παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες από το κοινό και τους κριτές. Μετά από 4 ώρες ευγενούς ανταγωνισμού, οι μαθητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών κέρδισαν τα τρία κορυφαία βραβεία, με τη Βαρβάρα Χριστοπούλου στην πρώτη θέση και τη Μαρία Παπαρίζου στη δεύτερη θέση, οι οποίες και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό «Κινεζική Γέφυρα» στην Κίνα, αυτό το καλοκαίρι.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών έχει ως στόχο τη διάδοση της Κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, μέσω του Ινστιτούτου Κομφούκιος και ανάλογων δραστηριοτήτων όπως ο διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα», όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται σε επαφή με την Κινεζική γλώσσα, μαθαίνουν τη γλώσσα και αγαπούν τον Κινεζικό πολιτισμό.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu