Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 07:53

Υποτροφίες Ινστιτούτου Κομφούκιος 2024 (Διαδικασία Αίτησης)

summer2022

Συνέχισε τις σπουδές σου στην Κίνα! Οι υποτροφίες του Ινστιτούτου Κομφούκιος είναι διαθέσιμες μόνο για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές του Ινστιτούτου.

Η υποτροφία Confucius Institute 2024-2025 είναι μια πλήρως χρηματοδοτούμενη υποτροφία για διεθνείς φοιτητές. Αυτή η υποτροφία προσφέρεται για τη μελέτη της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού σε περισσότερα από 150 Κινεζικά Πανεπιστήμια. Η υποτροφία CIS περιλαμβάνει δίδακτρα και έξοδα διαμονής, ιατρική ασφάλιση και μηνιαίο επίδομα για προσωπικά έξοδα.

Αυτές οι υποτροφίες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των φοιτητών από όλον τον κόσμο καθώς ο σκοπός τους είναι η προώθηση της γνώσης της κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας σε όλον τον κόσμο.

Κατηγορίες και Διάρκεια των προσφερόμενων υποτροφιών

Οι υποτροφίες CIS για την εκπαίδευση καθηγητών κινεζικής γλώσσας ξεκινούν συνήθως τον Σεπτέμβριο ή τον Μάρτιο. Δείτε εδώ τις διαθέσιμες κατηγορίες.

Η αίτηση για τις υποτροφίες πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά. Κατά τη διαδικασία, το σύστημα θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε, με σειρά προτεραιότητας, δύο πανεπιστήμια από τα 150 πανεπιστήμια που προσφέρουν την υποτροφία που επιθυμείτε σε όλη τη χώρα. Δείτε εδώ τα πανεπιστήμια που προσφέρουν την υποτροφία του Ινστιτούτου Κομφούκιος (εγγραφείτε πρώτα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, που είναι στα κινέζικα και τα αγγλικά ) και βρείτε το μάθημα της επιλογής σας (δεν προσφέρουν όλα τα πανεπιστήμια όλα τα τμήματα).

Πώς να υποβάλετε αίτηση για την υποτροφία του Ινστιτούτου Κομφούκιος 2024

Για να υποβάλετε αίτηση για την υποτροφία του Ινστιτούτου Κομφούκιος, ακολουθήστε την ακόλουθη διαδικασία:

1. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Έως τις 15 Μαΐου εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου εάν θέλετε να ξεκινήσετε τον Μάρτιο του 2025.

2.Υποβολή αιτήσεων: Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο των υποτροφιών. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα των υποτροφιών του Ινστιτούτου Κομφούκιος (πρέπει να έχετε σαρώσει όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου σας και μιας φωτογραφίας τύπου διαβατηρίου).

  • Στη συνέχεια πρέπει να υποβάλετε ολόκληρο το απαιτούμενο έντυπο έγγραφο.
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου τρεις μήνες πριν από την έναρξη του προγράμματος της επιλεχθείσας υποτροφίας.

3. Αποστολή εγγράφων για την επεξεργασία της θεώρησης: Τα απαραίτητα έγγραφα για την επεξεργασία της θεώρησης αποστέλλονται ταχυδρομικώς εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του αποτελέσματος. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από έναν μήνα για να λάβετε την επιστολή.

Προϋποθέσεις  χορήγησης υποτροφιών του Ινστιτούτου Κομφούκιος 2024

1. Να μην έχετε κινεζική υπηκοότητα και να έχετε καλή υγεία. Εάν πρόκειται να σπουδάσετε για περίοδο μεγαλύτερη από έξι μήνες, πρέπει να αποδείξετε ότι είστε σε καλή φυσική και ψυχική κατάσταση για να επεξεργαστείτε την άδεια παραμονής σας στην Κίνα. Για αυτό, θα πρέπει να παραδώσετε, μια φορά στο πανεπιστήμιο προορισμού σας (δεν είναι απαραίτητο έγγραφο κατά την περίοδο υποβολής αίτησης), ένα δεόντως συμπληρωμένο αντίγραφο του επίσημου κινεζικού ιατρικού εντύπου ή του εντύπου φυσικής εξέτασης αλλοδαπών.

2. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 16 και 35 ετών (παρατείνεται έως και 45 ετών για άτομα που αποδεικνύουν ότι εργάζονται ως καθηγητές της κινέζικης γλώσσας κατά τη στιγμή της υποβολής της υποτροφίας). Οι υποψήφιοι για προπτυχιακές υποτροφίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 20 έτη.

3. Είναι απαραίτητο να έχετε πτυχίο επιπέδου κινεζικής γλώσσας (γραπτό και προφορικό HSK και, σε ορισμένες περιπτώσεις, BCT και προφορικό BCT γίνονται επίσης αποδεκτά). Αυτή η απαίτηση είναι ανάλογα με το είδος της υποτροφίας. Για να ελέγξετε τις πλήρεις απαιτήσεις, κάντε κλικ εδώ.

4. Συστατική επιστολή υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Κομφούκιος μέσω της οποίας κάνετε αίτηση για την υποτροφία.

5. Στην περίπτωση της υποτροφίας MTCSOL, θα προτιμηθούν όσοι υποψήφιοι αποδείξουν ότι θα εργαστούν ως καθηγητές κινεζικής γλώσσας μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών στην Κίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας αίτησης, θα σας ζητηθεί να γράψετε μια σύντομη επιστολή κινήτρων που θα αναφέρει λεπτομερώς τους λόγους και τις προσδοκίες σας για την υποτροφία (περίπου 300 λέξεις).

 



ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu