teaching chinese gr

Τα τελευταία χρόνια, οι ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας αυξάνονται και η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα ως τομέας έχει επίσης ανθίσει. Προκειμένου να κατανοηθεί σε βάθος η τρέχουσα κατάσταση και οι ευκαιρίες ανάπτυξης της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα, να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα, να ενισχυθεί η διδακτική ικανότητα των τοπικών δασκάλων και να διευρυνθεί ο ακαδημαϊκός τους ορίζοντας, το Ινστιτούτο  Κομφούκιος Αθηνών στο ΟΠΑ θα πραγματοποιήσει στις 26 Ιουνίου 2022 το Συνέδριο με θέμα «Η Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Yan Hongwei, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Αθήνα, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Ρούλα Τσοκαλίδου, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, η Καθηγήτρια κα Wang Xiaohong, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη και εκπαιδευτικούς στον τομέα της διεθνούς διδασκαλίας κινεζικών στην Ελλάδα για διεξαγωγή εις βάθος συζητήσεων για την τρέχουσα κατάσταση και την ανταλλαγή εμπειριών. Ταυτόχρονα, στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πλαίσιο και οι οδηγίες προετοιμασίας για τη συμμετοχή και την απόκτηση του πιστοποιητικό CTCSOL που αφορά στη διεθνή πιστοποίηση καθηγητών στη διδασκαλία της κινεζικής σε αλλόγλωσσους, η οποία θα βοηθήσει πολύ τους εκπαιδευτικούς πρώτης γραμμής για να βελτιώσουν περαιτέρω τη διδακτική τους ικανότητα και τις γνώσεις τους στη διδασκαλία της  κινεζικής γλώσσας!

mmexport1652032406813

Στις 7 και 8 Μαΐου, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης Σπάρτης, το Athens Business Confucius Institute συνδιοργάνωσε με μεγαλοπρέπεια το «Sparta Chinese Culture Festival» στη Σπάρτη. Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κος Xiao Junzhen, ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Πέτρος Δούκας και η κα Yan Hongwei, Συν-Διευθύντρια του Athens Business Confucius Institute παρευρέθηκαν και εκφώνησαν εναρκτήρια ομιλία.

Ο Πρέσβης κος Xiao Junzheng είπε στην ομιλία του ότι η Σπάρτη έχει έναν υπέροχο πολιτισμό και η πολιτιστική και ιστορική της σημασία είναι τόσο διάσημη όσο η Αθήνα. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και η δεύτερη χρονιά του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι λαμβάνοντας αυτό το «Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού της Σπάρτης» ως ευκαιρία, η πόλη της Σπάρτης και η κινεζική πλευρά θα ενισχύσουν τις επαφές, θα επεκτείνουν τη συνεργασία, θα μοιραστούν ευκαιρίες συνεργασίας ώστε να ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του κινεζικού και του ελληνικού λαού.

Η συν-διευθύντρια κα Yan Hongwei είπε ότι το Athens Business Confucius Institute είχε την τιμή να προσκληθεί να φιλοξενήσει αυτό το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού. Ως το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιου στην Ελλάδα, το Athens Business Confucius Institute οργανώνει ενεργά δραστηριότητες κινεζικής πολιτιστικής προβολής. Ελπίζουμε ότι το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού μπορεί να σπείρει τους σπόρους του κινεζικού πολιτισμού στις καρδιές του σπαρτιατικού λαού, να ενισχύσει τη φιλία μεταξύ του κινεζικού και του ελληνικού λαού και να προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

collage1Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διαδικτυακή Επετειακή Ημερίδα (Web Conference) του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «10 χρόνια Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών: Το μέλλον μιας επιτυχημένης συνεργασίας» την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας, αλλά και τις στενές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα σε διάφορους τομείς.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πολιτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Wang Qiang, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δ. Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου UIBE στην Κίνα Καθηγητής Wenbin Xia, ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Β. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας κ. Φ. Προβατάς και ο Συν-Διευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών Επικ. Καθηγητής  Α. Παπαλεξανδρής.

Picture1
Καθηγητής Γουάνγκ Μπο, Αναπληρωτής Κοσμήτορας,
Σχολή Διεθνών Σχέσεων

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στην Κίνα, η ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών (ABCI) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το συνεργαζόμενο ανώτατο ίδρυμα στην Κίνα, University of International Business and Economics (UIBE). O Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, καθηγητής Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, ο Καθηγητής Χαν Χονγκ, Διευθυντής του τμήματος Διδασκαλίας και ανάπτυξης της κινεζικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο UIBE, o Καθηγητής Γουάνγκ Μπο, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Λι Γιαν, Αναπληρωτής Γραμματέας της Σχολής Ξένων Γλωσσών, η κα Γιαν Χονγκγουέι, Συν-Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, ο κος Τάο Τάο, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής Ξένων Γλωσσών και η κα Λι Ρονγκρονγκ, βοηθός του Διευθυντή του τμήματος Διδασκαλίας και ανάπτυξης της κινεζικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο UIBE, παραβρέθηκαν τη συνάντηση.

Στην ομιλία του, ο καθηγητής Wang Bo έκανε αναφορά στα πολυάριθμα επιτεύγματα του ABCI από τότε που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2009. Σε αυτά τα δέκα χρόνια, το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών προήγαγε με επιτυχία τη συνεργατική ανάπτυξη μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ενίσχυσε τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της νεολαίας της Κίνας και της Ελλάδας. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ανταποκρίθηκε ενεργά στην εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» και δημιούργησε τάξεις διδασκαλίας για τις εταιρείες της COSCO Shipping Group στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του Ινστιτούτου Κομφούκιος ως προς την ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος». «Σίγουρα προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνολικής συνεργασίας μας και στην επίτευξη μιας ευρύτερης και βαθύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στην εκπαίδευση των σπουδαστών, την ανταλλαγή καθηγητών και την επιστημονική έρευνα», ανέφερε ο καθηγητής Γουάνγκ Μπο. 

2 1

Με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών από δεκάδες πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κίνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η Ημερίδα Πρυτάνεων Ελληνικών και Κινεζικών Πανεπιστημίων με θέμα: «Ελληνο-Κινεζική Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προθυμία τους να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να ενισχύσουν τη φιλία μεταξύ των δύο λαών. Στην ατζέντα των συζητήσεων συμπεριληφθήκαν θέματα που αφορούν στο τρίπτυχο «Εκπαίδευση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», στη «Διδασκαλία Γλωσσών και Πολιτισμού», στη «Φοιτητική Κινητικότητα» και στη χρήση «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση». Η Α.Ε. η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία κυρία Zhang Qiyue παραχώρησε δεξίωση προς τιμήν υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων και πρυτανικών αρχών των Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κίνα που συμμετείχαν στην ημερίδα. Έλληνες μαθητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια στην κινεζική γλώσσα για να τιμήσουν την πολιτιστική επικοινωνία μεταξύ Κίνας-Ελλάδας.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 00:00

The 13th Confucius Institute Conference

webwxgetmsgimg 1

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Τσενγκντού της Κίνας το 13ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Ινστιτούτου Κομφούκιος το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους από 154 χώρες. Κεντρικό θέμα του φετινού ετήσιου συνεδρίου αποτέλεσε η "Ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της μεταρρύθμισης και της καινοτομίας και η δημιουργία του μέλλοντος μέσω της κοινής προσπάθειας". Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικά φόρουμ, οκτώ φόρουμ για προέδρους και πρυτάνεις πανεπιστημίων της Κίνας και του εξωτερικού και 20 εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το νέο μοντέλο διαχείρισης των Ινστιτούτων Κομφούκιος, την επιλεγμένη ανάπτυξη προγραμμάτων της κινεζικής γλώσσας στα Ινστιτούτα Κομφούκιος, την ψηφιοποιημένη ανάπτυξη των Ινστιτούτων Κομφούκιος, καθώς και την ανάπτυξη ποικίλων συνεργασιών.

Την τελετή έναρξης του συνεδρίου παρακολούθησε η κυρία Sun Chunlan, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κίνας και Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΗΑΝΒΑΝ και ο Υπουργός Παιδείας της Κίνας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΗΑΝΒΑΝ, κύριος Chen Baosheng. Η κυρία Πρόεδρος χορήγησε 10 νέες άδειες σε πανεπιστήμια τα οποία ίδρυσαν Ινστιτούτα Κομφούκιος για πρώτη φορά σε 9 χώρες και επεσήμανε ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει από καιρό προωθήσει τη διαπολιτισμική επικοινωνία και υποστηρίζει ενεργά τη συνεργασία μεταξύ Κίνας και άλλων χωρών σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών του Κομφούκιου. Τα Ινστιτούτα Κομφούκιος καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας και την παροχή υπηρεσιών για ρεαλιστική συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και άλλων τομέων και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα. Μέχρι στιγμής, έχουν ιδρυθεί 548 Ινστιτούτα Κομφούκιος, 1.193 τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παραδίδονται 5.665 μαθήματα σε 154 χώρες και περιοχές, με 46.700 καθηγητές πλήρους και μερικής απασχόλησης από την Κίνα και άλλες χώρες για 1.87 εκατομμύρια φοιτητές.

01Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που  πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Μαΐου 2017, στην Αθήνα, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Business Confucius Institute του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία της Zhen Lei Marble Company Ltd.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας. 

Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών από τη χώρα μας και τη Κίνα, μέλη διπλωματικών αποστολών,  διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων καθώς και εκπρόσωποι Μέσων συμμετείχαν στο συνέδριο, ώστε να διερευνήσουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν για να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας. 

11 & 12 Μαΐου, Αθήνα

Το Business Confucius Institute του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30 έως 15.00 στον συνεδριακό χώρο Attica του Ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel, Aθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία της Zhen Lei Marble Company Ltd.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και Οργανισμών από την Κίνα θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία  να αναδείξουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. 

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 00:00

BCI Athens Happy Lantern Festival 2017 in Iordanakion

雅典商务孔子学院在下属孔子课堂举办2017年“庆元宵猜灯谜”活动

作为中国传统节日文化中极为重要的一部分,农历正月十五的元宵节不管在国内还是海外都受到极大重视。2月10日,雅典商务孔子学院院长祖利军教授带领全体教师来到孔院下属的优达那基翁小学(Iordanakion)孔子课堂,与该校师生共同欢度元宵佳节。现场张灯结彩,气氛热烈,高潮迭起。
活动伊始,祖院长对元宵节这一传统中国节日进行了简单介绍,包括其起源、发展历程以及涉及的风俗等等,期间不时和当地小学生进行互动沟通,带领大家学习朗读“元宵节”。学生们全神贯注,对元宵节表现出了极大的兴趣,发出阵阵赞叹的声音。
元宵节是中国文化的代表之一。雅典商务孔院全体教师通过本次庆祝元宵佳节的活动,让更多的外国人了解了中国文化,架起了中外文化交流的桥梁,这也使得此次活动具有了超出其本身的意义。

BCI Athens Happy Lantern Festival 2017 in Iordanakion

As one of the most valuable parts of Chinese traditional festival culture, the Lantern Festival which lands on the 15th day of the first month of the Chinese lunar calendar has been attached great importance both at home and abroad. On February 10th, all the Chinese teachers led by Professor Lijun Zu, Director of Business Confucius Institute visited its affiliated primary school Iordanakion where they celebrated the Lantern Festival with local teachers and students.

IMG 3316

Στις 9 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο, επιλέχθηκαν επτά (7) υποψήφιοι μεταξύ εκατό (100) και πλέον συμμετεχόντων οι οποίοι έλαβαν μέρος στον τελικό διαγωνισμό «Κινεζική Γέφυρα» για την Ελλάδα, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών. Πρόκειται για Έλληνες φοιτητές που μαθαίνουν την κινεζική γλώσσα για 2,5 έως 10 χρόνια. Οι κριτές ήταν οι ακόλουθοι: ο κύριος Zhang Zhan, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας, η κα Yang Xiuqin, συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών (BCI), καθώς και άλλοι πέντε (5) καθηγητές και επιστήμονες οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Το πρώτο βραβείο αυτού του συναρπαστικού διαγωνισμού που περιλαμβάνει προφορική εξέταση, ερωτήσεις/απαντήσεις και παρουσίαση κινεζικών τεχνών, κέρδισε η κα Μυρτώ Πολλάλη (米 豆). Η κα Ρίτα Varga και Δις Yuonne Goettler (仪 芳) κέρδισαν το δεύτερο βραβείο, ενώ η Δις Αναστασία Ershova, ο κος Νικόλας Πολυζωίδης (陈建华), η κα Ειρήνη Ιωαννίδη (艾琳) και Δις Μάρθα Kakouni κέρδισαν το τρίτο βραβείο.

Σελίδα 1 από 2

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu