Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 00:00

Καλές Διακοπές!!!

summer2022

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό τον Αύγουστο λόγω θερινών διακοπών! 


 Οι Νέες Εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Οκτωβρίου 2022 για όλα τα τμήματα.
·       Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Μαθημάτων 2022-2023
·       Πατήστε εδώ για e-εγγραφή.
·       Δείτε τα Δίδακτρα και τις Εκπτώσεις πατώντας εδώ. Θυμηθείτε να διαβάσετε τους "Όρους και τις Προϋποθέσεις Επιστροφής Καταβληθέντων Διδάκτρων λόγω Διακοπής, Αποχώρησης ή μη Παρακολούθησης" που αναφέρονται στο αρχείο.

 
Σας ευχόμαστε ξεκούραστες διακοπές!

HSKExamsExcellence small

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών έχει αναπτύξει, από την αρχή της λειτουργίας του, ένα πρόγραμμα υποτροφιών και βραβείων, επιθυμώντας να στηρίξει τους σπουδαστές που ξεχωρίζουν με τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις στα μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας ή τους εξεταζόμενους για τις άριστες επιδόσεις τους στις Γραπτές εξετάσεις Γλωσσομάθειας HSK που διοργανώνει το Ινστιτούτο, για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματά του με πλήρη απαλλαγή ή έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα σπουδών.


Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας συνολικό κόστος των ετήσιων διδάκτρων (πλήρεις υποτροφίες)

Το Πρόγραμμα Επιδότησηςτων Αριστευσάντων στις Γραπτές Εξετάσεις HSK που χορηγεί το Ινστιτούτο, επιδοτεί τα ετήσια δίδακτρα για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος με το ποσό του κόστους της συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις HSK που κατέβαλαν οι υποψήφιοι. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τις παρακάτω συνολικές βαθμολογίες θα επιδοτούνται με τα αναφερόμενα ποσά έκπτωσης στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας στο προσεχές ακαδημαϊκό έτος του Ινστιτούτου, ως εξής:

2022ExcellenceScholarships introΤο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ανακοινώνει τα ονόματα των νικητών των ετήσιων υποτροφιών αριστείας που χρηματοδοτούνται από το ίδιο το Ινστιτούτο για την επιβράβευση των προσπαθειών των εκπαιδευομένων και την προώθηση και την υποστήριξη της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Οι νικητές που κερδίζουν τις πλήρεις υποτροφίες είναι οι:

Ελισάβετ Κοπαλίδου, Χαραλαμπία Άγη, Σοφία Τρούσα, Ραΐάνε-Βασιλική Ταπραντζή, Παναγιώτα Δουφεξή, Ελένη Καταλαγαριανού και Ματθαίος Καπετάνιος

Οι πλήρεις υποτροφίες αριστείας αφορούν στην πλήρη επιδότηση (100%) των ετήσιων διδάκτρων ενός οποιουδήποτε προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος από την απονομή. Προϋπόθεση χορήγησης των υποτροφιών είναι ο εκπαιδευόμενος να έχει συγκεντρώσει τον μέγιστο βαθμό στο πρόγραμμα που παρακολουθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος έναρξης και λήξης που ορίζεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου. Ο τελικός βαθμός του προγράμματος προκύπτει από τον μέσο όρο βαθμολογίας των επιμέρους δεικτών προόδου που καταγράφονται στις βαθμολογίες της Α’ και Β’ Προόδου. Σε περίπτωση ισοβαθμούντων εκπαιδευόμενων, πραγματοποιείται  κλήρωση μεταξύ τους για την ανάδειξη των νικητών.

scholarships 21

Το Διεθνές Πρόγραμμα Υποτροφιών για Εκπαιδευτές Κινεζικής Γλώσσας υποστηρίζεται από το Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (Center for Language Education and Cooperation/CLEC) στην Κίνα με σκοπό να ενθαρρύνει τους σπουδαστές που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι της κινεζικής γλώσσας, αλλά και τους νυν δασκάλους της κινέζικης γλώσσας, να αποκτήσουν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να διδάξουν τη γλώσσα σε αλλόγλωσσους στα Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλον τον κόσμο και να διεξάγουν ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της κινεζικής γλώσσας, εφόσον το επιθυμούν.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες διάρκειας ενός εξαμήνου, ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους, ή ακόμα και υποτροφίες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας σε Αλλόγλωσσους.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, κατόπιν αιτήματος, συμβουλεύει και καθοδηγεί τους εν ενεργεία σπουδαστές του προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση υποτροφίας.

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και δείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την υποβολή της αίτησης, στις προϋποθέσεις, στις κατηγορίες και στα Πανεπιστήμια υποδοχής.

Ypotrofies2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (αιτήσεις από 1/9/2022), τη χορήγηση 8 υποτροφιών αριστείας, στους 8 πρώτους βαθμολογικά εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα προγράμματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2021-2022:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 3
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 4
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 5

(Θα δοθούν δύο υποτροφίες στα προγράμματα Κινεζική Γλώσσα 1, 2 και 5 και μία υποτροφία στα προγράμματα Κινεζικής Γλώσσας 3 και 4)

Η υποτροφία αριστείας ισοδυναμεί με χρηματικό έπαθλο στο τέλος του προγράμματος ίσης αξίας με τα δίδακτρα του προγράμματος για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος. Προϋπόθεση χορήγησης της υποτροφίας είναι ο εκπαιδευόμενος να συγκεντρώνει τον μέγιστο βαθμό στο πρόγραμμα που παρακολουθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος έναρξης και λήξης που ορίζεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου. Ο τελικός βαθμός του προγράμματος προκύπτει από τον μέσο όρο βαθμολογίας των επιμέρους δεικτών προόδου που καταγράφονται στις βαθμολογίες της Α’ και Β’ Προόδου. Σε περίπτωση ισοβαθμούντων εκπαιδευόμενων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ τους για την ανάδειξη του/των τυχερού/τυχερών.

BCI AcademicYear21 22

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για την πλειονότητα των τμημάτων, εξαιρουμένων εκείνων των τμημάτων που σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2021-2022 είναι προγραμματισμένα εξαρχής να λειτουργήσουν πλήρως online/εξ αποστάσεως. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ενθαρρυντικά και συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.  

Summer2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από 2 έως 27 Αυγούστου λόγω θερινών διακοπών. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.

chinesebridge2021

Ο Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» (Chinese Bridge) είναι ένας μεγάλος παγκόσμιος διαγωνισμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Στόχος του είναι να παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να δείξουν την επάρκειά τους στην κινεζική γλώσσα και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να βελτιώσουν την κατανόησή τους για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό.

To θέμα του φετινού διαγωνισμού:

Ένας Κόσμος, Μια Οικογένεια

Διοργανωτές:

  • Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία

conf2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 10:00 π.μ.,το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «10 Years Athens Business Confucius Institute: the future of a prosperous collaboration».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη και η προώθηση επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πολιτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου UIBE στην Κίνα.

chineses language day fp

Η Ημέρα της Κινέζικης Γλώσσας καθιερώθηκε το 2010 από την ΟΥΝΕΣΚΟ για να τιμηθεί η κινεζική γλώσσα, μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Η 20η Απριλίου επελέγη ως Ημέρα της Κινεζικής Γλώσας (UN Chinese Language Day), επειδή την ημερομηνία αυτή τιμάται στην Κίνα ο Τσανγκ Τζιέ, μία μυθική φιγούρα της χώρας, που έζησε γύρω στο 2650 π.Χ. και θεωρείται ότι ανακάλυψε τα κινέζικα ιδεογράμματα.

 

 

 

Σελίδα 1 από 5

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu