scholarships 21

Το Διεθνές Πρόγραμμα Υποτροφιών για Εκπαιδευτές Κινεζικής Γλώσσας υποστηρίζεται από το Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (Center for Language Education and Cooperation/CLEC) στην Κίνα με σκοπό να ενθαρρύνει τους σπουδαστές που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι της κινεζικής γλώσσας, αλλά και τους νυν δασκάλους της κινέζικης γλώσσας, να αποκτήσουν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να διδάξουν τη γλώσσα σε αλλόγλωσσους στα Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλον τον κόσμο και να διεξάγουν ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της κινεζικής γλώσσας, εφόσον το επιθυμούν.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες διάρκειας ενός εξαμήνου, ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους, ή ακόμα και υποτροφίες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας σε Αλλόγλωσσους.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, κατόπιν αιτήματος, συμβουλεύει και καθοδηγεί τους εν ενεργεία σπουδαστές του προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση υποτροφίας.

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και δείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την υποβολή της αίτησης, στις προϋποθέσεις, στις κατηγορίες και στα Πανεπιστήμια υποδοχής.

Ypotrofies2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (αιτήσεις από 1/9/2022), τη χορήγηση 8 υποτροφιών αριστείας, στους 8 πρώτους βαθμολογικά εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα προγράμματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2021-2022:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 3
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 4
  • ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 5

(Θα δοθούν δύο υποτροφίες στα προγράμματα Κινεζική Γλώσσα 1, 2 και 5 και μία υποτροφία στα προγράμματα Κινεζικής Γλώσσας 3 και 4)

Η υποτροφία αριστείας ισοδυναμεί με χρηματικό έπαθλο στο τέλος του προγράμματος ίσης αξίας με τα δίδακτρα του προγράμματος για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος. Προϋπόθεση χορήγησης της υποτροφίας είναι ο εκπαιδευόμενος να συγκεντρώνει τον μέγιστο βαθμό στο πρόγραμμα που παρακολουθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος έναρξης και λήξης που ορίζεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου. Ο τελικός βαθμός του προγράμματος προκύπτει από τον μέσο όρο βαθμολογίας των επιμέρους δεικτών προόδου που καταγράφονται στις βαθμολογίες της Α’ και Β’ Προόδου. Σε περίπτωση ισοβαθμούντων εκπαιδευόμενων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ τους για την ανάδειξη του/των τυχερού/τυχερών.

BCI AcademicYear21 22

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για την πλειονότητα των τμημάτων, εξαιρουμένων εκείνων των τμημάτων που σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2021-2022 είναι προγραμματισμένα εξαρχής να λειτουργήσουν πλήρως online/εξ αποστάσεως. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ενθαρρυντικά και συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.  

Summer2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από 2 έως 27 Αυγούστου λόγω θερινών διακοπών. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.

chinesebridge2021

Ο Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» (Chinese Bridge) είναι ένας μεγάλος παγκόσμιος διαγωνισμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Στόχος του είναι να παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να δείξουν την επάρκειά τους στην κινεζική γλώσσα και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να βελτιώσουν την κατανόησή τους για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό.

To θέμα του φετινού διαγωνισμού:

Ένας Κόσμος, Μια Οικογένεια

Διοργανωτές:

  • Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία

conf2021

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 10:00 π.μ.,το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «10 Years Athens Business Confucius Institute: the future of a prosperous collaboration».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη και η προώθηση επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πολιτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου UIBE στην Κίνα.

chineses language day fp

Η Ημέρα της Κινέζικης Γλώσσας καθιερώθηκε το 2010 από την ΟΥΝΕΣΚΟ για να τιμηθεί η κινεζική γλώσσα, μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Η 20η Απριλίου επελέγη ως Ημέρα της Κινεζικής Γλώσας (UN Chinese Language Day), επειδή την ημερομηνία αυτή τιμάται στην Κίνα ο Τσανγκ Τζιέ, μία μυθική φιγούρα της χώρας, που έζησε γύρω στο 2650 π.Χ. και θεωρείται ότι ανακάλυψε τα κινέζικα ιδεογράμματα.

 

 

 

scholarships 21

Το Διεθνές Πρόγραμμα Υποτροφιών για Εκπαιδευτές Κινεζικής Γλώσσας υποστηρίζεται από το Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (Center for Language Education and Cooperation/CLEC) στην Κίνα με σκοπό να ενθαρρύνει τους σπουδαστές που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι της κινεζικής γλώσσας, αλλά και τους νυν δασκάλους της κινέζικης γλώσσας, να αποκτήσουν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να διδάξουν τη γλώσσα σε αλλόγλωσσους στα Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλον τον κόσμο και να διεξάγουν ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της κινεζικής γλώσσας, εφόσον το επιθυμούν.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες διάρκειας ενός εξαμήνου, ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους, ή ακόμα και υποτροφίες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας σε Αλλόγλωσσους.

VirtualOfficeHoursΗ παροχή διαδικτυακών ωρών γραφείου παρέχει ευκολία και ευελιξία, εξοικονομεί χρόνο, μειώνει τις αποστάσεις και ενισχύσει την αποτελεσματική επικοινωνία με τους σπουδαστές.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν δεχόμαστε επισκέπτες στο γραφείο μας, αλλά διατηρούμε εικονικές ώρες γραφείου κατόπιν ραντεβού με τους σπουδαστές μας χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων που προσφέρει η πλατφόρμα ΖΟΟΜ! Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 11:00 π.μ.–13:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ υπάρχει διαθέσιμη εικονική αίθουσα-γραφείο όπου θα μπορούν να εισέρθουν οι σπουδαστές κατόπιν ραντεβού για οποιαδήποτε απορία ή αντιμετώπιση προβλημάτων.

Όλοι οι μαθητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών έχουν λάβει μέσω email τον σύνδεσμο για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας προγραμματισμού εικονικής συνάντησης (Virtual Office Hours Appointment Form) και συνεχίζουν να λαμβάνουν υπενθυμίσεις σχετικά με τον τρόπο κράτησης (ημερομηνίας και ώρας) μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να συναντήσετε εικονικά το προσωπικό του ABCI, είμαστε πάντα διαθέσιμοι κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσω email (Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 π.μ.–4:00 μ.μ. στο confucius@aueb.gr και στο 210-82 26 735).

Σελίδα 1 από 5

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu