Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 00:00

Ο 14ος Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

IMG 3316

Στις 9 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο, επιλέχθηκαν επτά (7) υποψήφιοι μεταξύ εκατό (100) και πλέον συμμετεχόντων οι οποίοι έλαβαν μέρος στον τελικό διαγωνισμό «Κινεζική Γέφυρα» για την Ελλάδα, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών. Πρόκειται για Έλληνες φοιτητές που μαθαίνουν την κινεζική γλώσσα για 2,5 έως 10 χρόνια. Οι κριτές ήταν οι ακόλουθοι: ο κύριος Zhang Zhan, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας, η κα Yang Xiuqin, συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών (BCI), καθώς και άλλοι πέντε (5) καθηγητές και επιστήμονες οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Το πρώτο βραβείο αυτού του συναρπαστικού διαγωνισμού που περιλαμβάνει προφορική εξέταση, ερωτήσεις/απαντήσεις και παρουσίαση κινεζικών τεχνών, κέρδισε η κα Μυρτώ Πολλάλη (米 豆). Η κα Ρίτα Varga και Δις Yuonne Goettler (仪 芳) κέρδισαν το δεύτερο βραβείο, ενώ η Δις Αναστασία Ershova, ο κος Νικόλας Πολυζωίδης (陈建华), η κα Ειρήνη Ιωαννίδη (艾琳) και Δις Μάρθα Kakouni κέρδισαν το τρίτο βραβείο.

 

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται μία φορά το χρόνο προκειμένου να επιλεχθούν οι καλύτεροι στην εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό που θα λάβει χώρα στην Κίνα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Κορυφαία κινεζικά πανεπιστήμια θα τους προσφέρουν υποτροφίες ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου ή έτους για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας στην Κίνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να συμμετάσχουν σε αυτήν την δραστηριότητα και να συγχαρούμε τους νικητές για την εξαιρετική τους επίδοση και παράσταση.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.cgw.gr/news/15051115594438.html για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωσή μας «Κινεζική Γέφυρα» που πραγματοποιήθηκε 9η Μαΐου, 2015. "

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu