Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 10:16

Ανακοίνωση για τις Εγγραφές στις Επικείμενες Εξετάσεις CTCSOL (Απρίλιος 2024) στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών!

ctcsol2023

Το Certificate for Teachers of Chinese to Speakers of Other Languages (CTCSOL) είναι μια τυποποιημένη εξέταση που διοργανώνεται από το Κέντρο Ανταλλαγής και Συνεργασίας Κινεζικών-Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το πιστοποιητικό αποτελεί απαίτηση προτεραιότητας για τα Ινστιτούτα Κομφούκιος στο εξωτερικό στην πρόσληψη καθηγητών κινεζικής γλώσσας; αποτελεί αναφορά για σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την επιλογή και την αξιολόγηση καθηγητών κινεζικής γλώσσας; Αποτελεί αναφορά για την αξιολόγηση του επιπέδου των εκπαιδευτικών και των διδακτικών ικανοτήτων των διεθνών κινεζικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Αθήνα, ιδρύθηκε το 2009 και είναι το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Ελλάδα και το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, το Ινστιτούτο Κομφούκιος έχει διδάξει την κινεζική γλώσσα σε περισσότερους από 3,000 σπουδαστές και προσφέρει σε σταθερή ετήσια βάση περισσότερα από 10 τμήματα εκμάθησης της γλώσσας κάθε χρόνο, καθιστώντας το πρότυπο διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα.

[Εγγραφή για τις Εξετάσεις και Περίοδος Εξετάσεων]

(1) Εγγραφές για τη γραπτή εξέταση: 5-14 Μαρτίου 2024, το σύστημα εγγραφής ανοίγει στις 10:00 BST στις 5 Μαρτίου. Δεν θα υπάρχει πλέον προεγγραφή για αυτήν την εξέταση. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταβάλουν το παράβολο αμέσως μετά την εγγραφή.

(2) Ημερομηνία γραπτής εξέτασης: 14 Απριλίου 2024

Όσοι επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις μπορούν να συνεχίσουν υποβάλλοντας αίτηση για την προφορική συνέντευξη-παρουσίαση. Η συνέντευξη-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 30 Ιουνίου 2024 και η περίοδος εγγραφής και πληρωμής θα είναι από 21-30 Μαΐου 2024.

[Μορφή εξέτασης]

Το γραπτό μέρος της εξέτασης θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Αθήνα (paper based). Η συνέντευξη-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Αθήνα.

[Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση]

Το Διεθνές Πιστοποιητικό Καθηγητών Κινεζικής Γλώσσας χωρίζεται σε «Γενική Έκδοση» και σε «Τοπική Έκδοση».

Η Γενική Έκδοση είναι κατάλληλη για: (1) Κινέζους υπηκόους με πάθος για τη διεθνή εκπαίδευση στην κινεζική γλώσσα; (2) διαθέτουν επάρκεια σε μια ξένη γλώσσα; (3) διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου αναγνωρισμένο σε εθνικό επίπεδο για να υποβάλουν αίτηση για το πιστοποιητικό, εφόσον έχουν περάσει τη γραπτή εξέταση και την προφορική συνέντευξη-παρουσίαση.

Η Τοπική έκδοση είναι κατάλληλη για: (1) μη Κινέζους υπηκόους που είναι παθιασμένοι με τη διεθνή εκπαίδευση στην κινεζική γλώσσα και είναι αφοσιωμένοι στη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού; (2) έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και άνω (συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων πτυχιούχων); (3) εκείνοι των οποίων το επίπεδο κινεζικής γλώσσας είναι ισοδύναμο με HSK (Επίπεδο 5) ή HSKK (Ενδιάμεσο).

[Ιστότοπος εγγραφής] www.chineseteacher.org.cn

Διαδικασία εγγραφής

(1) Εγγραφή χρήστη: Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://www.chineseteacher.org.cn για να εγγραφείτε στην εξέταση.

(2) Διαδικτυακή εγγραφή: επιλέξτε το εξεταστικό (Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Αθήνα) και ημερομηνία εξέτασης (ημερομηνία εξέτασης: 14 Απριλίου), πλήρεις προσωπικές πληροφορίες (δώστε προσοχή στην αυθεντικότητα και την πληρότητα των πληροφοριών, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες στο έγγραφο εγγραφής), ανεβάστε μια πρόσφατη (εντός 6 μηνών) μετωπική ηλεκτρονική φωτογραφία σας, επιβεβαιώστε ότι τα στοιχεία εγγραφής είναι σωστά και υποβάλετε.

Σημείωση: Οι υποψήφιοι εκτός συνόρων δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

(3) Πληρωμή εξέτασης: Αυτή η εξέταση δεν θα έχει πλέον τη μορφή προεγγραφής. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταβάλουν το ποσό της εξέτασης αμέσως μετά την εγγραφή. Η επιτυχής πληρωμή θεωρείται επιτυχής εγγραφή. Η καθυστέρηση πληρωμής θεωρείται ως εγκατάλειψη εγγραφής. Δεν επιτρέπονται επιστροφές χρημάτων ή αλλαγές σε εξεταστικά κέντρα ή ημερομηνίες εξετάσεων μετά την επιτυχή πληρωμή. Εάν ο αριθμός των υποψηφίων φτάσει τον μέγιστο επιτρεπτό, το κανάλι εγγραφής του εξεταστικού κέντρου θα κλείσει εκ των προτέρων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι υποψήφιοι που δεν έχουν πληρώσει το τέλος εξέτασης, μπορούν να προσπαθήσουν να εγγραφούν σε άλλα εξεταστικά κέντρα.

(4) Τρόπος πληρωμής: Ο τρόπος πληρωμής για τη γραπτή εξέταση είναι μέσω τραπεζικής μεταφοράς. Το κόστος εγγραφής για τη γραπτή εξέταση στην Ελλάδα είναι 120€. Παρακαλείστε να αναφέρετε με σαφήνεια το όνομα του υποψηφίου και τον σκοπό της κατάθεσης και να αποστείλετε το αποδεικτικό της κατάθεσης/μεταφοράς στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα τραπεζικά στοιχεία έχουν ως εξής:

Όνομα τράπεζας: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Όνομα λογαριασμού: OPA\ELKE\Athens Business Confucius Institute

Στοιχεία αριθμού λογαριασμού: 110\4 8015 124

IBAN: GR20 0110 1100 0000 1104 8015 124

Οι υποψήφιοι καλούνται να πραγματοποιήσουν την πληρωμή εντός της περιόδου εγγραφής, καθώς δεν θα είναι δυνατή η καθυστέρηση πληρωμής. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το εξεταστικό κέντρο ή την ημερομηνία εξέτασης μετά την επιτυχή πληρωμή.

(5) Εκτυπώστε το εισιτήριο: Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το εισιτήριο εισόδου επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο εγγραφής. Συνιστάται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους πριν από την ημερομηνία εξέτασης, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμο την ημέρα της εξέτασης. Όσοι δεν φέρουν το εισιτήριό τους και τα πρωτότυπα έγγραφα εγγραφής απαγορεύεται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

[Αναζήτηση αποτελεσμάτων]

Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματά τους 20 εργάσιμες ημέρες μετά την εξέταση, πραγματοποιώντας είσοδο στη διεύθυνση www.chineseteacher.org.cn και εισάγοντας τον αριθμό και το όνομά τους.

Όσοι έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση μπορούν να εγγραφούν για την προφορική συνέντευξη-παρουσίαση του Διεθνούς Πιστοποιητικού Διδασκαλίας Κινεζικής Γλώσσας. Για όσους περάσουν την τρέχουσα γραπτή δοκιμασία και αποτύχουν στη συνέντευξη, τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ισχύουν για δύο χρόνια. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τόσο της γραπτής εξέτασης όσο και της συνέντευξης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη λήψη του Διεθνούς Πιστοποιητικού Διδασκαλίας Κινεζικής Γλώσσας εντός δύο ετών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνέντευξης.

[Βιβλία αναφοράς]

1. The syllabus of the International Chinese Language Teachers' Certificate. People's Education Publishing House

2. Explanation of the syllabus of the International Chinese Language Teachers' Certificate. People's Education Publishing House

3. Cases and Analysis of International Chinese Language Teaching (Revised Edition). Edited by Zhu Yong. Higher Education Publishing House

4. Intercultural Communication. Zu Xiaomei, ed. Foreign Language Teaching and Research Press

5. "The Collection of Questions for the International Chinese Language Teacher Certificate". People's Education Publishing House

6. The Classic Cases of International Chinese Language Teachers in Detail. People's Education Publishing House

7. Chinese Vocabulary and Vocabulary Teaching. Edited by Wu Zhongwei, People's Education Publishing House.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu