Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 00:00

Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές και ο ρόλος της Κίνας στην περιοχή της Ευρωμεσογείου»

ProoptikesRolosKinas

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin, ημερίδα για το ρόλο της Κίνας στη Μεσόγειο. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Τορίνο και το Ινστιτούτο Κομφούκιος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ο ρόλος της Μεσογείου ως θαλάσσιος δρόμος μεταφοράς αγαθών από και προς την Κίνα και η σημαντικότητα των ανεπτυγμένων υποδομών, καθώς και η σημαντική συμβολή της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς επιστημόνων, ειδικών σε θέματα σχετικά με την εμπορική συνεργασία και συνέργειες Κίνας - Ευρώπη και το ευρώ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και έγινε ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με το ρόλο που έχει παίξει η Κίνα στην Παγκόσμια Ναυτιλία, καθώς επίσης αναλύθηκαν οι ανεπτυγμένοι επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και οι διαβλέπουσες προοπτικές για το μέλλον.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε το πώς η Μεσογειακή Ευρώπη μεταμορφώνεται σταδιακά στις μέρες μας στο ναυτιλιακό επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Καθηγητής Δημήτριος Μπουραντώνης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, τέως Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καθηγητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του ACEin, o Massimo Deandreis, Γενικός Διεθυντής του SRM, a member of Intesa Sanpaolo Bank (Center for Economic Studies focused on regional development, Permanent Observatory on the Mediterranean Economy) και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο Giovanni Andornino, Αντιπρόεδρος της T.wai, (Torino World Affairs Institute - T.wai), o Will Alcmaeonid, ο George Economou από G.C. Economou & Associates, ο Ιωάννης Μπέσης και τέλος η Aν. Καθηγήτρια Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση που συνέβαλε ουσιαστικά στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Επιπλέον, την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα ιδρύματα (Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ΜοΚΕ ΕΜΠ, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ίδρυμα Λασκαρίδη κτλ.).

Το Video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο : http://onair.aueb.gr/?vid=3529.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu